Close

הצצה למטבח המקומי הנשי ביפו

הריחות והסיפורים של הנשים שמרכיבות את הפסיפס הייחודי של יפו מתרכזים לחלל אחד – דה יאפא • עכשיו גם אפשר לקחת את האוכל היפואי לבית

ספא יונס היא אישה יפואית מעוררת השראה. היא אקטיביסטית בכל רמ״ח אבריה ומשלבת חשיבה עסקית ויזמות יחד עם זיקתה הבוערת לקידום מעמד האישה. את המיזם הנשי שלה ביפו פתחה על מנת לספר את סיפוריהן של נשות יפו דרך מטעמים אותנטיים מן המטבח המקומי.

צילום: משה בן שמחוןספא החלה לרקום את החלום על בית נשי זה עם תחילתה של 2020. בעוז ועזוז החליטה להשקיע את כל מרצה ומשאביה בהנחת אבן הפינה למבנה שיאגד את החזון שלה. היא החלה משפצת במו ידיה, מרהטת, מעצבת ובונה אט אט את החלל היפיפייה השוכן במבנה עותמאני עתיק. גייסה בשלניות יפואיות, נעזרה באימה, בשלנית מחוננת בפני עצמה – והקימה את ״דה יאפא״, אלא שהקורונה התדפקה בדלת מיד שהמיזם עמד מוכן לקבלת אורחים. אך ספא הנחושה החלה לבנות קונספט נוסף אשר יתאים לרוח התקופה וכך נולד מיזם נוסף בתוך המיזם החדש- אוכל יפואי לקחת הביתה.

היום משנפתחו השערים, הקהל מוזמן לפקוד את המקום וליהנות מהטעמים, הריחות והסיפורים של הנשים שמרכיבות את הפסיפס הייחודי של יפו. במתחם החדש תמצאו תבשילים ממתכונים שעברו, במשך מאות שנים במשפחות השורשיות של העיר כמו פחאד ג’אג’ מחשי- תבשיל איטי בתנור של כרעי עוף ממולאים באורז, בשר טחון ותבלינים ו-מועג’נאת סבאנח – מאפים מסורתיים במילוי תרד ובצל עם נגיעות לימון ועיטורי סומסום.

יריד האוכל בימי שישי
צילום: אפיק גבאי

צילום: אפיק גבאימדי שישי, בין השעות 11:00-15:00, יתקבצו נשות המיזם ויציעו לקהל הרחב מטעמים, תבשילים ומעדנים מעשה ידיהן, לקנות הביתה או לאכול במקום. בין השאר, תוכלו למצוא פחאד ג’אג’ מחשי- בישול איטי בתנור של כרעי עוף ממולאים באורז ובשר טחון המתובלים בתבלינים ייחודיים (48 שקלים לכרע ממולא), מקלובה טבעונית על בסיס אורז, עם כרובית, בצל, תפוח אדמה וגזר בתיבול מסורתי (4 שקלים ל-100 גר’), מג’דרה – תבשיל טבעוני שמבושל בשיטה היפואית עם אורז ועדשים ירוקות, מעוטר בבצל קריספי (4 שקלים ל-100 גר’) בטטה מחשייה – תפוח אדמה ממולא בבשר טחון ובצל קצוץ דק (9 שקלים ל- 100 גר’), פלפל מחשי – פלפל ממולא באורז בתיבול נענע, שמיר ותבלינים סודיים וברוטב עגבניות (6.5 שקלים ל- 100 גר’), מלפוף מחשי- כרוב ממולא באורז ובשר טחון, ברוטב של לימון ושום (6.5 שקלים ל- 100 גר’), ועיגולי ספיחה – שני מאפים עגולים עם בשר טחון ובצל קצוץ דק מעל (10 שקלים).

מסעדת שבת בצהריים
מדי שבת, בין השעות 12:00-16:00, יהפוך החלל היפה למסעדה ובה כשישים מקומות ישיבה ויציע סעודה יפואית עמוסת תבשילים ומטעמים, שישתנו בהתאם לעונה. ההזמנה לסעודת הצהריים היא במינימום של שלושה אורחים ובמחיר של 130 שקלים לאדם. צילום: אפיק גבאיצילום: אפיק גבאיהארוחה כוללת:

סלסלת מאפים עם מטעמים כמו מועג’נאת סבאנח – מאפים מסורתיים במילוי תרד ובצל עם נגיעות לימון ועיטורי סומסום ומועג’נאת ג’בנה וזעתר – מאפים ממולאים בגבינה בולגרית וזעתר בלדי ומעוטרים בסומסום

סוגי סלטים מגוונים למרכז השולחן כמו סלט פתוש, סלט טבולה, לבנה וחציל בטחינה

מנות ותבשילים שיגיעו למרכז השולחן כמו מסחאן – כרעי עוף בבישול איטי בתנור, על מצע פיתה עיראקית שמלאה בבצל מקורמל והמון סומאק, סינייה בטחינה- תבשיל של כופתאות בשר טחון על מצע של רוטב טחינה חם בטעם לימוני, עם פלחי תפוח אדמה וצנוברים ו- ‘רוז בוכארי’- תבשיל יפואי טבעוני על בסיס אורז, עם פלחי גזר וגרגירי חומוס מתובלים בקינמון ועוד מגוון תבלינים מיוחדים.

לקינוח יוגשו קטאייף ממולאים גבינה או אגוזים, עם קוקוס וקינמון, שנטבלו במי סוכר וניחוח מי ורדים. הקינוח יוגש יחד עם קפה ותה צמחים בחלל ה-‘דיוואן’, סלון האירוח שצמוד לחלל ההסעדה.

בנוסף, המתחם החדש שנפתח במבנה גדול ומרווח, ששימש כחאן במהלך המאה ה-19 משתרע על שני חללים מרכזיים. החלל הראשון בנוי כחלל הסעדה ובו יתקיימו יריד האוכל ויוגשו בו הארוחות, בימי שבת. החלל השני נבנה כ-‘דיוואן’, סלון הסבה ברוח האירוח היפואי, ובו יתקיימו סדנאות, הרצאות והופעות. במהלך השבוע, ובהזמנה מראש לקבוצות של עשרה אנשים ומעלה- יהפוך המתחם לחלל אירוח פרטי המציע גם חוויה קולינרית רב תרבותית.

דה יאפא

בית האשל 31, שוק הפשפשים, יפו.

טלפון -03-7550855

נייד לבירורים- 054-7097945

scroll to top