Close

שישהכי ישראלי: 3 מתכוני פלאפל – קצת אחרת

הכדורים הפריכים בשינוי אדרת: פלאפל עדשים כתומות • פלאפל טלה • קציצות דגים בטמפורת פלאפל

פלאפל הוא אמנם אוכל רחוב כל כך שיגרתי והכי ישראלי, אך אולי בשל כך אני בררנית במיוחד. לא מתמסרת בקלות לכל דוכן בשדרה עירונית, לא משתכנעת ממיתוג ודעת קהל, אלא מתאהבת בטעם. פלאפל טוב שבשבילו אחצה את העיר, אעמוד בפקקים ואחנה על אדום-לבן עם אורות מהבהבים, הוא כזה שמרקמו רך מפנים, עטוף פריכות זהובה, שפע הכוסברה הטרייה מתפרץ עם הביס הראשון, הוא חם-לוהט, ועדיין אין בכוחי להתאפק, אני נוגסת ויודעת שלא אתחרט.
פלאפל עדשים כתומות 
חומרים ל- 30 כדורים:
לפלאפל:
1/2 ק”ג עדשים כתומות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס כוסברה ירוקה קצוצה דק
4 שיני שום כתושות
1 בצל קטן קצוץ דק
3 כפות כמון טחון
1 כף גרגירי כסברה גרוסים
קורט צ’ילי גרוס
1/2 כף סודה לשתייה
2 ביצים M
50 גרם קמח
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון עמוק
לרוטב הטחינה וסילאן:
100 מ”ל טחינה גולמית משובחת (הר ברכה!!!)
1/3 כוס מים קרים
2 שיני שום כתושות
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח
3 כפות סילאן
להגשה:
פיתות קטנטנות
חופן עליי תיבול שלמים – כוסברה, פטרוזיליה,
בצל ירוק  שלם
אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים לשלוש שעות, מסננים.
במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי התערובת לעיסה חלקה.
מניחים את התערובת במקרר למשך כשעתיים.
יוצרים כדורים בעזרת מכשיר להכנת פלאפל, ומטגנים בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב.
לרוטב: מערבבים את כל המרכיבים לרוטב סמיך.
מגישים בליווי מיני פיתות קטנות ועשבי תיבול
פלאפל טלה
רשימת חומרים לכ-20 כדורים:
1/2 ק”ג בשר טלה טחון ללא שומן
1 בצל קצוץ דק
1 גזר קלוף ומגורר דק על פומפייה
1 ביצה
1/2 כוס מלח
2 כפיות סודה לשתיה
1 כף כמון
2 כפות אבקת קארי
2 כפות ג’ינג’ר מגורר טרי
3 שיני שום כתושות
2 כפות קצח
חופן בצל ירוק קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
פלחי לימון
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי התערובת לעיסה חלקה.
מניחים את התערובת במקרר למשך כשעה.
יוצרים כדורים בעזרת מכשיר להכנת פלאפל, ומטגנים בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב.
מגישים בליווי פלחי לימון
קציצות דגים בטמפורת פלאפל:
רשימת חומרים ל-4 מנות: 
1/2 ק”ג פילה דג לבן נקי מעור ועצמות (קוד, דניס, בורי וכד’)
1 כוס קמח טמפורה (להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות)
מים קרים לפי הצורך
2 כפות כמון
1 כוס כוסברה קצוצה
קורט צ’ילי גרוס
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
1 גביע יוגורט
גרידת לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. חותכים את הדג לקוביות.
2. מדללים את קמח הטמפורה במים קרים לפי הצורך כך שתיווצר תערובת סמיכה וחלקה (כמו טחינה).
3. מתבלים בכמון, כוסברה וצי’לי.
4. טובלים את קוביות הדג בבלילה ומטגנים בשמן עמוק וחם עד שמזהיב מכל הצדדים.
5. מגישים בליווי יוגורט מתובל בגרידת לימון, מלח ופלפל.
scroll to top