Close

3 מתכונים טעימים בשילוב ארטישוק ירושלמי

ארטישוק טעים ומתקתק //צילום: לירון אלמוג

ארטישוק טעים ומתקתק
צילום:
לירון אלמוג
ארטישוק ירושלמי הוא לא ארטישוק ולגמרי לא ירושלמי. ארטישוק ירושלמי הוא פקעת עונתית טעימה מאין כמוה. קליפתו מחוספסת וצורתו משונה, אבל ההיכרות איתו שווה כל רגע של התעסקות. עתה, עם בוא הסתיו הוא מפציע ברוב טריות וטעם. כדאי לכם לנסות!
סלט ארטישוק ירושלמי צלוי, תפוחי עץ חמצמצים וקולורבי
רשימת חומרים ל-4 מנות:
• 8 יח’ ארטישוק ירושלמי
• 1/4 כוס שמן זית
• 2 ענפי טימין
• מלח אטלנטי גס לפי הטעם
• 1 תפוח עץ גראנד סמית (ירוק)
• 1 קולורבי
• 6 גבעולי בצל ירוק חתוכים לאצבעות
• 2 כוסות נבטי חמנייה
• 1/4 כוס שמן זית
• 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הארטישוק הירושלמי, לא מקלפים וחותכים לפרוסות דקות.
2. מסדרים על תבנית אפייה, מתבלים ב1/4 כוס שמן זית, טימין ומלח אטלנטי.
3. צולים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות, עד שארטישוק הירושלמי מתרכך ומצננים.
4. חותכים קולורבי ותפוח לפרוסות דקות ומערבבים לקערת ערבוב.
5. מוסיפים את הארטישוק הצלוי עם שמן הזית שנשאר בתבנית האפייה לקערת הערבוב.
6. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים בעדינות ומגישים.
פפרדלה עם ארטישוק ירושלמי צלוי
רשימת חומרים ל-4 מנות:
• 1 חב’ פסטה פפרדלה יבשה
• 1/2 ק”ג ארטישוק ירושלמי שטוף היטב
• 6 שיני שום פרוסות
• 3 ענפי טרגון או פטרוזיליה
• 3 ענפי טימין
• גרידת לימון מ-1 לימון (לא חובה)
• 2 כוסות שמן זית
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• פרוסות פרמז’ן (חתוכות ע”י קולפן ירקות)

פפרדלה בשילוב ארטישוק ירושלמי // צילום: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מחזירים לסיר הבישול ומניחים בצד.
2. פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות.
3. מערבבים בקערה גדולה את הארטישוק הירושלמי, השום, עשבי התיבול, גרידת הלימון ושמן הזית.
4. מתבלים במלח ופלפל.
5. צולים בתנור מחומם ל180 מעלות כ-20 דקות עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.
6. מעבירים את תערובת הארטישוק הירושלמי לסיר ובו הפסטה. מחממים את הפסטה עם הרוטב.
7. מעבירים לצלחות הגשה, מקשטים עם פרוסות פרמז’ן דקיקות ומגישים מיד.
קדירת בקר, כוסברה וארטישוק ירושלמי
רשימת חומרים ל-4 מנות:
• 1 ק”ג כתף בקר ושפונדרה חתוכים לקוביות
• 4 יח’ עצם מח
• 2 כפות שמן זית
• 8 יח’ ארטישוק ירושלמי קלוף
• 3 גזרים קלופים
• 1 כרישה
• 3 יח’ שורש פטרוזיליה קלוף
• 8 שיני שום קלופות
• 4 כפות גרגירי כוסברה
• 4 כפות סילאן
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• 1/2 צרור כוסברה מופרד לעלים

קדירת בקר וארטישוק ירושלמי. מתאים לחורף // צילום: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל.
2. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומשחימים את הבשר ואת העצמות, מוציאים מהסיר ושמים בצד.
3. חותכים את הירקות לגודל אחיד ומשחימים באותו הסיר.
4. מחזירים לסיר את הבשר והעצמות, מוסיפים גרגירי כוסברה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים סילאן ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים וחצי על אש נמוכה.
7. לפני ההגשה מוסיפים עליי כוסברה טריים.
scroll to top