אופן ההכנה:
1. מנקים את הארטישוקים מכל העלים הגדולים והקשים ומשאירים מעט מאוד עלים רכים ובהירים, מנקים את ה”שערות” ומשאירים רק את הלב נקי ויפה וגם חלק קטן מהגבעול.
2. חותכים לשמיניות (אפשר כמובן לנקות לגמרי, אך צורת החיתוך הזאת יפה יותר).
3. מסדרים את הארטישוקים בתבנית אפייה. יוצקים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ובפלפל.
4. אפשר להוסיף לצלייה פרוסות לימון דקיקות.
5. מכסים בנייר אלומיניום וצולים בחום של 180 מעלות במשך כ־30 דקות, עד שמתרכך.
6. את הירקות הירוקים מבשלים במי מלח רותחים. כל ירק בנפרד.
7. לפני ההגשה מחממים שמן זית במחבת גדולה, מניחים את הדגים על הצד של העור ומתבלים את הנתחים במלח ובפלפל.
8. צולים על אש בינונית במשך כ־7 דקות, ותוך כדי יוצקים בעזרת כף שמן חם מתוך המחבת על הבשר של הדג.
9. מוציאים את הדגים מהמחבת ומוסיפים את כל הירקות לחימום קל.
10. מסדרים על צלחת הגשה את הדגים והירקות ומגישים מייד.